In 2014 ben ik afgestudeerd (cum laude) aan de klassieke Wackers Academie in Amsterdam, mijn mentor was Sam Drukker. In het afstudeerjaar heb ik mij toegelegd op portretstudies.

Met dezelfde onderzoeksdrang houd ik mij nu bezig met het schilderen van motieven uit de natuur. Ik ben vooral geboeid door bloemen, bloemenvelden en tuinen maar ook door bomen en bos in verschillende seizoenen van het jaar. Ik zoek naar mijn eigen manier om uit te beelden wat ik zie. Ik begin altijd met tekenen en schilderen naar waarneming. Ik werk in series en hoe verder ik ga, hoe meer ik in mijn schilderijen mijn eigen wereld creeer. Beelden uit mijn onderbewustzijn smelten dan samen met beelden die ik nu tegen kom. Abstracte en eigen vormen krijgen dan steeds meer plaats, maar mijn voorstellingen blijven figuratief.

Mijn aandacht gaat naar de compositie, kleur en techniek. Ik hou van contrasten en kleur, maar zoek altijd naar een balans. Dat is een proces dat lang kan duren. De verf breng ik op allerlei manieren op het doek of paneel aan, bijvoorbeeld druppelend en eigenlijk zo min mogelijk met de kwast. Dat proces gaat vaak in veel lagen totdat ik tevreden ben. De structuur van het materiaal speelt in mijn schilderijen een belangrijke rol. De lagen verf zijn soms zo dik dat het drie-dimensionaal wordt.

Op mijn andere website kunstvanmaja.nl kunt u meer informatie vinden over portet laten schilderen.